Collecties

Handdoek kopen

Handdoeken zijn één van de meest bepalende items in je badkamer. De impact van een handdoek is groot! Met de kleur van bijvoorbeeld de washandjes, handdoeken, badmatten, badlakens of gastendoekjes heb je een sfeerbepalend element in handen. Ga je voor eenvoud of doorbreek je alle conventies en ga je helemaal los met een onverwacht kleuraccent? Bekijk de prachtige collectie van Hippe Handdoeken en verbaas je over de grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen. Kijk, geniet en maak een selectie uit de enorme keuze aan handdoeken en baddoeken.

Een grote of een kleine handdoek?

Als je een stapel handdoeken wilt kopen, loop je al snel tegen de verschillende afmetingen aan. Ieder afmeting heeft zijn eigen naam. In de volksmond heet het gewoon een “grote” of “kleine” handdoek. Bij de keuze van een handdoek blijken al die grote en kleine handdoeken een eigen naam te hebben. Je raakt er helemaal van in de war. Wat moet je nu hebben? Welke handdoek wordt waarvoor gebruikt? Hieronder volgt een korte uitleg.

De basis handdoek voor elk gezin

Het kleinste handdoekje heeft een afmeting van 30 x 50 cm en wordt een gastendoekje genoemd. Gastendoekjes worden in het algemeen naast het fonteintje in het toilet gebruikt. Het gastendoekje is alleen voor het afdrogen van je handen.

Als tweede komt de gewone handdoek van 50 x 100 cm. Deze wordt het meest in de badkamer gebruikt. Ze zijn groot genoeg om je na het baden of douchen mee af te drogen. Je kunt ze makkelijk om je natte haar heen wikkelen. Van deze handdoek kunnen er veel in één wasmachine, waardoor je niet iedere dag handdoeken hoeft te wassen. Zeker voor kinderen is deze handdoek groot genoeg!

De daarop volgende maat is de baddoek van 60 x 110 cm. De baddoek geeft je extra comfort. Van alles net iets meer, en dat is erg prettig.

Luxe handdoek of douchelaken en badlakens

Onder luxe handdoeken verstaan we de douchelakens van 70 x 140 cm. Ideaal voor na het baden of douchen. Omdat de handdoek zo groot is, kan je hem makkelijk om je heen slaan.

Als laatste vind je in ons assortiment, de badlakens met een formaat van 80 x 150 of zelfs 80 x 160 cm. Het toppunt van luxe. Past altijd en voor iedereen. Ideaal om mee te nemen naar de sauna of het strand.

Top kwaliteit handdoeken

Het vochtopnemend vermogen van de handdoeken van Hippe Handdoeken is groot. Ook is ons familie testpanel is ook zeer tevreden over de kleurvastheid en de dikte van elke handdoek.

Bij Hippe Handdoeken vind je handdoeken in verschillende kleuren en afmetingen, maar altijd van excellente kwaliteit.

Kortom: als je een handdoek wilt kopen, ben je bij ons aan het juiste adres!